12 hores de Cançó Improvisada a l'Ebre

12 hores de Cançó Improvisada a l’Ebre

El proper cap de setmana –17 i 18 d’abril- els carrers de Sant Jaume i Deltebre s’ompliran de cants i música procedents de diversos indrets dels Països Catalans. Les melodies de garrotins, albades, nyacres, glossa mallorquina i jotes seran les protagonistes de la vuitena edició d’aquesta trobada en la que els cantadors exhibeixen les seves dots d’improvisadors.

12 hores de Cançó Improvisada a l’Ebre
18 d’abril de 2015
La gran festa del Delta
Una cita que no et pots perdre

La gran festa de les 12 hores de Cançó Improvisada a l’Ebre començarà a les 21 hores del dia 17 amb una mostra de cantadors de ronda de les Terres de l’Ebre a la plaça Mossen Gabriel Zapater de Deltebre. L’endemà dissabte dia 18 tindrà lloc la Mostra oficial de la Cançó Improvisada a la plaça 20 de Maig, a Deltebre, i a les 14 hores hi haurà un bon dinar amb sobretaula cantada. Sense massa temps per badar, arribarà l’hora del Cantabars que començarà a Lo Passador i recorrerà els bars de Sant Jaume fent aturades per cantar. La diada culminarà amb un sopar a Sant Jaume i amb la festa final vora el riu.

Cantabars
16,30 Mostra de Glossa mallorquina (Bar Racó del Riu)
17,30 Mostra de cant del País Valencià (Bar Lo Pescador)
18,30 Mostra de Cant de es Terres de l’Ebre (Bar Llambrich)
19,30 Mostra de gloses del Principat (Bar Argo)

El Delta és una zona de gran tradició de jotes, tant ballades com cantades i improvisades i d’aquí han sortit grans cantadors. Les dotze hores de Cançó Improvisada a l’Ebre ha estat organitzat per l’associació cultural Cor de Carxofa, que promou el cant improvisat, i els ajuntaments de Deltebre i Sant Jaume. Les anteriors edicions es varen celebrar a Sabadell, Palma, Ferreries, Berga, València i Manacor.