UA-61091091-1 Lo Passador – Turisme Sant Jaume d'Enveja

Turisme Sant Jaume d'Enveja Turisme Sant Jaume d'Enveja

Lo Passador

Lo Passador

Lo Passador

L’any 2010 es va inaugurar Lo Passador que uneix les poblacions de Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. El pont ja s’ha convertit en emblema i en una infraestructura absolutament integrada en la vida del Delta. És més, passejar-hi quan cau la tarda; admirar les postes de sol des del seu punt més alt; fer un volt pel poble veí… ja forma part de la vida quotidiana dels habitants d’aquest territori. I és una bona recomanació pels visitants.

Lo Passador
Lo Passador
Lo Passador

Tan a prop i tan lluny. Sant Jaume i Deltebre havien estat sempre cara a cara però separats pel riu que s’havia de passar en un transbordador de pagament. Hi havia tres passos de barca per anar d’una banda a l’altra de l’Ebre, sense comptar el de l’Illa de Buda i el de l’illa de Gràcia. Els passos de barca eren un servei que havia funcionat sense interrupció des de l’any 1849 i només les tempestes i el fort vent de mestral l’havien pogut aturar. Lo Passador té un record pels antics barquers.

Lo Passador
Lo Passador
Lo Passador
Lo Passador

Lo Passador compta amb dos carrils per a cotxes, un per cada sentit, un carril per a bicicletes  i una zona de descans al llarg dels seus 250 metres de longitud. Té un acurat disseny, amable i ben integrat en l’entorn paisatgístic. Per la nit s’il·lumina i crea un bell reflex a les aigües del riu.

La construcció del pont era una vella reivindicació dels ciutadans de les Terres de l’Ebre que ha unit les comarques del Baix Ebre i del Montsià, ha cohesionat el territori i ha generat un nou corrent de relació entre les dues poblacions ebrenques.

Comparteix:

Element

Become a Member


Continue