8 de juliol, romeria a l’Illa de Buda

El proper dia 8 de Juliol, se celebrarà la romeria a l’Ermita de Sant Pere Màrtir a l’Illa de Buda. Un moment únic on podem visitar un dels indrets més emblemàtics del nostre municipi i conèixer de primera mà la fauna i flora de l’Illa.

romeria illa buda

És una portunitat única per conèixer aquest indret fantàstic, l’entrada del qual és restringuida durant la resta de l’any.

romeria illa buda

illa de buda

romeria illa de buda

romeria illa de buda

Val la pena descobrir la gran varietat d’ambients naturals que l’envolten: arrossars, platges, eucaliptus i les llacunes dels calaixos anomentats Calaix Gran i Calaix de Mar, on la vegetació està formada per canyissars, bogars i jonqueres. També s’hi poden veure cavalls que procedeixen de la regió francesa de la Camarga.

illa de buda

romeria illa de buda

L’entrada a l’Illa de Buda en romeria serà a les 11:30 h del matí i l’única manera d’accedir-hi serà a peu, en bicicleta o amb carro.

romeria illa de buda

També el  mateix dia hi ha preparada la Ruta de l’Angula, una excursió a peu d’uns 14 km que s’iniciarà al Sifó de Buda ( antic pas de barca) fins a l’Ermita de Buda. Una altra opció diferent per entrar a l’Illa.

©Mertxe Alarcón
©Mertxe Alarcón

RUTA DE L'ANGULA

illa de buda

Per poder realitzar la Ruta de l’Angula us podeu inscriure a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja.

Per gaudir d’un cap se setmana complet, el dissabte dia 7 de juliol acampada a la platja de Migjorn, amb música i festa rodejats dels estels i la mar organitzat pel xiringuito “Budamar”.

romeria illa de buda