8 visites imprescindibles per descobrir Sant Jaume d’Enveja

Visites el Delta aquesta Setmana Santa? Us proposem 8 visites imprescindibles per descobrir Sant Jaume d’Enveja bé amb família, amics, parella…

  1. VIA VERDA ” A BUDA” DES DEL PONT “LO PASSADOR” A L’ILLA DE BUDA KM0.  

Una ruta que transcorre des del pont “Lo passador” i finalitza a l’Illa de Buda on se situa el km0, una ruta per fe bé a peu o amb bicicleta i descobrir tots els racons de la nostra ribera, el riu migjorn i com no la meravellosa Illa de Buda.

Punts de lloguer de Bicicletes: Deltanatura4Camins

Passeig Fluvial

2. MIRADOR DE MIGJORN

Situat enfront de l’Illa de Buda, és un dels miradors més alts del Delta de l’Ebre, permet observar la gran varietat d’ocells que viuen al Delta així com les millors vistes de la llacuna de l’Alfacada i de l’Illa de Buda.

Slider 11

3. PONT “LO PASSADOR”

L’any 2010 es va inaugurar “Lo Passador” que uneix Sant Jaume d’Enveja i Deltebre, compta amb dos carrils per a cotxes, un per cada sentit, un carril per a bicicletes i una zona de descans. Un lloc ideal per passejar-hi i sobretot quan cau la tarda, mirar les meravelloses postes de sol.

Lo Passador

 4. CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LES BARRAQUES

El Centre d’Interpretació de les Barraques està dins del nucli de Sant Jaume. El centre permet fer un recorregut històric i cultural per aquesta arquitectura popular, mil.lenària i singular.

Aquest petit museu mostra una exposició sobre la vida, el treball i l’habitatge dels primers pobladors del Delta.

Hi podreu veure maquetes d’antigues barraques, fotografies i saber com es feien i quina mena d’usos tenien i la recreació d’una d’aquestes construccions totalment equipada com abans.

CIBDE

5. UN BON ARRÒS NO POT FALTAR

Per gaudir d’un dia magnífic no hi ha res com un bon àpat i si és arròs del Delta millor.

Trobareu molts restaurants amb una gran varietat d’arrossos, de peix, carn i com no dels productes típics de la nostra terra anguiles, angules, anques de granota…

Top Ten 3

6.ARROSSAR INTERACTIU

L’arrossar està situat al passeig fluvial i forma part del recorregut de la via verda “A BUDA”. Disposa d’una passarel.la que permet entrar-hi i xafar el fang, passejar per l’aigua i toca l’arròs, té un panell on s’explica el cicle d’aquest conreu que defineix la vida rural i natural del Delta de l’Ebre.

Arrossar Interactiu

7. PLATGES

Sant Jaume d’Enveja disposa d’extenses platges desertes, com la de Migjorn, la del Serrallo i la de la Platjola.

La platja del Migjorn situada a la vora de l’Illa de Buda i la Gola de Migjorn hi ha un xiringuito per refrescar-se i menjar alguna cosa.

La platja del Serrallo guardonada el 2016 com a Platja Verge, és una de les més salvatges del Delta. Un lloc ideal per passejar i desconnectar.

Entre la Platja del Serrallo i la de Migjorn hi ha una platja naturista on s’arriba per un camí de sorra totalment transitable.

La Platjola es troba a continuació de la platja del Serrallo i es poden observar les aus que habiten a la llacuna de la Platjola.

Platja del Serrallo

8. BALADA I ELS MUNTELLS

Balada i Els Muntells són dos nuclis de poblacions que pertanyen a Sant Jaume d’Enveja.

El petit nucli de Balada des d’on es contempla l’Illa de Gràcia, és una etapa del GR99 dins del camí de Sant Jaume. Podeu visitar el Baladre de Balada catalogat com a arbre monumental.

Els Muntells, amb uns 500 habitants, està situat a poc menys de quatre kilòmetres de la platja. Compta amb un petit Museu del Poble on s’hi poden veure objectes diversos, fotografies, relacionats amb els Muntells.

Baladre de Balada

Els Muntells