Així va ser la 1ªBUDA&BIKE!!!

 

L’Illa de Buda està situada al final de la desembocadura de l’Ebre, al municipi de Sant Jaume d’Enveja. És tracta del tercer aiguamoll més important d’Europa i l’illa més gran de Catalunya.

illa de buda

És un dels indrets més emblemàtics del Delta de l’Ebre, però la seva entrada és restringida, per aquest motiu el passat diumenge dia 21 d’agost des de la regidoria de Turisme de Sant Jaume d’Enveja es va organitzar la 1ªBUDA&BIKE,

L’ILLA DE BUDA A COP DE PEDAL

Es tracta d’una iniciativa que vol donar un nou impuls turístic al territori  i que ofereix l’oportunitat única de recòrrer aquest territori habitualment tancat als visitants. Així que, juntament amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre, el diumenge dia 21 d’agost vam poder conèixer l’Illa de Buda, un dels llocs més significatius del nostre municipi.

L’excursió d’uns set quilòmetres de recorregut no tenia cap dificultat i va ser pensada per a grups reduïts i especialment per a famílies. Es van fer dues entrades a l’illa, una a les 9.00 hores del matí i l’altra a les 17.00 hores de la tarda.

El punt escollit per començar l’itinerari va ser el mirador de Migjorn, on els guies de l’Escola del Parc, la Carme i el Joan, ens estaven esperant per començar.

Mirador migjorn

Mirador Migjorn

La pujada al mirador de Migjorn és del tot obligada. Des d’allà dalt s’observa la gran varietat d’ambients naturals que ens envolten i es té una magnífica vista de les platges de Migjorn, Serrallo, la bassa de l’Alfacada i, per descomptat de l’Illa de Buda. Amb l’ajut d’ uns prismàtics que proporcionaven els guies del parc vàrem poder observar tota mena d’aus aquàtiques.

Mirador Migjorn

Mirador Migjorn

Hora d’agafar les bicicletes i emprendre el camí sorrenc cap a la gola de Migjorn per poder accedir a l’Illa de Buda. Un cop dins, van sortir a donar-nos la benvinguda els cavalls blancs, majestuosos que hi habiten. L’ocasió era perfecta per a què els guies ens expliquessin que aquests cavalls procedeixen de la regió francesa de la Camarga, del delta del Roine i que actualment estan molt ben adaptats al terreny.

buda

buda

buda

Cada racó de la ruta era una autèntica sorpresa, vàrem vorejar el riu Migjorn mentre contemplàvem vistes espectaculars a banda i banda fins a arribar a la “Caseta del Sifó”, allà vàrem fer un descans a l’ombra i vam prendre un petit refrigeri per recuperar forces.

buda

buda

buda

Un cop arribats a l’antic pas de barca, vam reemprendre el camí sota l’encant dels majestuosos eucaliptus centenaris que ens van fer de guia durant el recorregut fins a l’ermita de Sant Pere de Buda, on vam fer una parada per visitar-la per dins.

buda

buda

budabuda

En el tram final de l’itinerari vam donar una àmplia volta pels arrossars i les basses del Calaix Gran i Calaix de Mar per observar la fauna autòctona.

buda

budabuda

La visita a l’illa de Buda amb la 1ªBUDA&BIKE ha estat única, la millor manera de conèixer aquest territori d’aus, arròs , eucaliptus i cavalls.