Descobrim l’Illa de Buda a cop de pedal

Illa de Buda Delta de l'Ebre Sant Jaume d'Enveja

Ja està aquí la Buda&Bike, l’Illa de Buda a cop de pedal una oportunitat única per descobrir aquest entorn privilegiat al qual no sempre es pot accedir fàcilment.

Aquest any ve amb novetats, dues entrades més, a part dels mesos de juliol i agost també es podrà visitar al juny i al setembre. Les sortides tindran lloc els dies 11 i 12 de juny, 16 i 17 de juliol, 6,7,20 i 21 d’agost i 3 i 4 de setembre.

Es tracta d’una experiència única, en un entorn màgic, per conèixer el valor ecològic de Buda, la seva fragilitat, la seva bellesa i la importància que té a nivell ambiental, paisatgístic i tradicional. 

Les sortides seran en grup i s’iniciaran a les 9h del matí des de la finca del Violí, amb recorregut d’uns 7 km i d’una durada aproximada de 2h 30 min, sempre acompanyats pels guies del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que ens explicaran els punts més característics de la zona.

La primera parada serà al Mirador de Migjorn des d’on es podrà fer una idea del valor i situació d’aquesta idíl·lica illa i de la resta d’espais naturals que l’envolten, donades les magnífiques vistes que ens ofereix l’alçada del mirador.

Només entrar a l’Illa ens venen a rebre els cavalls blancs que procedeixen de la regió francesa de la Camarga i ens obren les portes per endinsar-nos vorejant els eucaliptus centenaris fins a arribar al Mas de Buda i l’Ermita de Buda.

La vegetació de l’illa està formada per canyissars, bogars i jonqueres. Val la pena descobrir aquest indret i la gran varietat d’ambients naturals que l’envolten; arrossars, platges, eucaliptus, i les llacunes dels calaixos anomenats Calaix Gran i Calaix de Mar.

Al llarg del recorregut, es farà un descans on es degustaran productes típics del Delta i una actuació de cançons d’era i jota improvisada.

Una experiència única en un entorn únic. T’hi apuntes?

Informació de la ruta

Distancia: 7 km

Localització: Illa de Buda

Temps: 2,30 hores apròximadament

Desnivell: inexistent, completament pla.

Cost: 25€ per persona, menors de 10 anys gratis.

Opció de lloguer de bicis per al recorregut al mateix lloc.

Inscripcions: 

Oficina de Turisme de Sant Jaume d’Enveja

Plaça 23 de Juny

977-46.81.65

info@santjaumeturisme.cat

Horari: 10:00 a 14:00 hores (Dilluns tancat)