Diumenge dia 28 fem la Ruta de l’Angula

I anem a la Illa de Buda tot fent una magnífica passejada que recorre l’antic Camí de Sirga fins a la desembocadura. La ruta té l’inici al pont de Lo Passador, on es farà la concentració a les 7,30 per a començar a passar cap a les vuit. Encara no farà massa calor així que els 16,7 kilòmetres de camí no seran massa feixucs. Es calcula que s’arribarà a la platja de Migjorn cap a les 10,30.

Hi haurà esmorzar per a tothom al xiringuito de Migjorn.

Al llarg de la passejada trobareu àrees de descans i petites passarel·les abocades al riu per pescar i podreu contemplar com l’aigua tranquil·la del riu flueix cap el mar. L’itinerari té panells on s’informa de les aus que anirem veiem i de la vegetació de la zona, també mostren el procés de formació d’aquesta terra. Les parades més destacades són el bosquet de la Comandanta, una de les poques formacions de bosc de ribera que es conserva en plenitud –des d’aquí es veu el Mas Illa de Riu, una bonica construcció pairal dedicada també a allotjament rural–, i el riu Migjorn, més endavant hi trobem la platja de Migjorn i el seu mirador, la llacuna de l’Alfacada i l’Illa de Buda.

Processed with Moldiv

 

Aquesta excursió pel Passeig Fluvial també permet conèixer el periple de les petites angules quan arriben al Delta. L’anomenada Ruta de l’Angula recorre el tram final de l’Ebre, escenari de l’extraordinària gesta d’aquesta espècie que desova al mar dels Sargassos i que les seves cries recorren prop de 4.000 kilòmetres fins arribar Europa. El seu immens repte és fer-se adultes a les aigües dolces i salobres de les desembocadures dels gran rius com ara l’Ebre.

 Un cop arribats a la desembocadura es podrà entrar a Buda en tren turístic.

Us podeu inscriure directament a l’Ajuntament de Sant Jaume.

I els joves no us perdeu l’acampada del dissabte dia 27 a la platja de Mijorn, una nit per disfrutar del cel, els estels, el mar i la bona companyia.

 

Acampada Jove Migjorn 2015