I Bicicletada Popular, Cultural i de Natura.

El dissabte dia 5 de maig tindrà lloc la I Bicicletada Popular, Cultural i de Natura, una pedalada popular de 7 quilòmetres oberta a tothom.

I BICICLETADA POPULAR

La bicicletada sortirà a les 10:00 hores del Centre d’Interpretació de les Barraques, una ruta guiada pel nucli urbà direcció Balada, amb la col·laboració de l’Agrupació ciclista Enveja, on ens trobarem amb la gent d’Amposta i esmorzarem tots junts amb un esmorzar popular.

Delta Natura

 

 

Esglèsia

El Xalet

Continuarem la ruta pel camí de sirga on podrem gaudir d’una visita teatralitzada pel grup Tempo Teatre de Sant Jaume d’Enveja al lloc on es va enfonsar el Vapor Anita.

Vapor Anita

El vapor Anita, el Vaporet com se´l coneix popularment, és el darrer vapor que va navegar entre Tortosa i la desembocadura de l’Ebre i ha esdevingut una icona contemporània gairebé mítica perquè la seva evolució està molt lligada a la història del nostre territori.

via buda

Lo Passador

Tornarem pel carril bici de la via verda passant pel pont Lo passador, passeig Fluvial on visitarem l’arrossar interactiu on hi ha un panell que ens explica el cicle del conreu de l’arròs i  que defineix la vida rural i natural del Delta de l’Ebre.

Passeig Fluvial

Arrossar interactiu

Seguim la ruta per la via verda fins al Centre d’Interpretació de les Barraques on visitarem el centre.

Barraques

Aquest petit museu mostra una exposició sobre la vida, el treball i l’habitatge dels primers pobladors del Delta.

El centre permet fer un recorregut històric i cultural per aquesta arquitectura popular, mil.lenària i singular.

Hi podreu veure maquetes d’antigues barraques, fotografies i saber com es feien i quina mena d’usos tenien i la recreació d’una d’aquestes construccions totalment equipada com abans.

Informació de la ruta:

Distancia: 7 km

Localització: Sant Jaume d’Enveja

Desnivell: inexistent, completament pla.

Inscripcions:

Totalment gratuïta.

Places limitades

Oficina de Turisme de Sant Jaume d’Enveja

Plaça 23 de Juny

977.46.80.39

info@santjaumeturisme.cat

Horari: de 10 a 14 hores.