La Sega, Festa Tradicional de l’Arròs

Com tots els anys al setembre se celebra la Sega, la Festa Tradicional de l’Arròs, aquest any tindrà lloc el dia 30 de setembre. Una festa de tradició, cultura on els visitants poden veure com es treballava antigament el conreu de l’arròs a mà i amb els peus dins a l’aigua.

La Festa de la Sega.

 

arrossar interactiu

la sega

La Festa de la Sega comença amb l’arribada dels segadors al bosquet del passeig fluvial on està situat l’arrossar interactiu. Allí els segadors són rebuts per la rondalla i el grup de jota amb uns balls típics.

Plantada 2016

festa de la sega

 

Un cop allí els segadors esmorzaran per agafar forces per començar les feines de l’arròs, al mateix temps hi haurà una degustació de dolços típics del Delta.

festa de la sega

Festa de la Sega

sega

Festa de la Sega

 

 

A les 11:30 començarà la Sega de l’arrós on podrem veure de primera mà com realitzaven antigament aquesta feina tan pesada.

festa de la sega

Aquest any continuem amb el segon concurs del “Teu pes en arròs”. Vine, participa i emporta`t el teu pes en arròs.

 

festa de la sega

Com tots els anys després del “Cigarret” dels segadors el públic assistent podrà entrar a l’arrossar i amb l’ajuda dels segadors els ensenyaran a segar com es feia antigament. A tots els participants s’oferirà un guaix d’arròs collita del 2018.

Vine, participa i endinsa’t amb les tradicions de les nostres terres.

Aqui teniu el programa d’actes.

Festa de la Sega