Lo Jornal del Pagès, una ruta de tradicions

Us proposem una nova ruta, Lo Jornal del Pagès. Una petita caminada d’uns 900 metres on ens portarà a la vida d’un pagès del Delta.

La ruta comença al Centre d’Interpretació de les Barraques, on podem conèixer com vivien els pagesos del Delta de l’Ebre, com dormien, com menjaven, la seva vestimenta, els seus estris de treball… i conèixer de primera mà com era una Barraca per dintre.

Centre d'Interpretació de Barraques

Centre d'Interpretació de Barraques

 

CIBDE

CIBDE

Un cop visitat el centre, cal creuar un parell de carrers del poble fins a arribar al passeig fluvial del riu. Allí continuem el camí vora riu que permet gaudir plenament del patrimoni natural que ens envolta, descobrint tots i cadascun dels elements més característics de la nostra ribera, fins a arribar a un petit bosc format per un grup d’eucaliptus centenaris, que permet gaudir de l’Ebre sota la fresca ombra dels majestuosos arbres que el formen.

Passeig Fluvial

Passeig Fluvial

 

Passeig Fluvial

Al davant mateix trobem l’arrossar interactiu, on hi ha un panell observatori que just en el mateix arrossar permet conèixer a quina estació del procés de l’arròs ens trobem, a través d’un ullal bordejat pels colors corresponents a cadascuna de les etapes del conreu de l’arròs.

ARROSSAR INTERACTIU

 

Arrossar Interactiu

Un dels elements més singulars és l’accés lliure a un arrossar interactiu, a través d’una passarel.la i passadís d’arròs, que permet al visitant xafar aigua i fang, aquests dos elements tan característics del Delta de l’Ebre.

ARROSSAR INTERACTIU

 

També podem conèixer com era el conreu tradicional de l’arròs amb un panel situat al costat del passadís on explica com era el cultiu de l’arròs des del segle XIX fins  ben entrada la segona meitat del segle XX, es basava en el treball manual on centenars d’homes, dones i infants agrupats en grans colles feinejaven al Delta per tirar endavant el seu cultiu en duríssimes condicions socials, laborals i de salubritat.

CULTIU DE L'ARRÒS

Una ruta curta, tranquil.la que es pot fer bé a peu o amb bicicleta i  que ens permet conèixer el dia a dia d’un pagés del delta.