Lo Passador, unint territori

L’any 2010 es va inaugurar Lo Passador que uneix les poblacions de Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. El pont ja s’ha convertit en emblema i en una infraestructura absolutament integrada en la vida del Delta. És més, passejar-hi quan cau la tarda; admirar les postes i les sortides de sol des del seu punt més alt, ja forma part de la vida quotidiana dels habitants d’aquest territori i és una bona recomanació pels visitants.

Lo Passador Sant Jaume d'Enveja
Lo Passador Sant Jaume d'Enveja
Lo Passador 4

Tan a prop i tan lluny. Sant Jaume i Deltebre havien estat sempre cara a cara però separats pel riu que s’havia de passar en un transbordador de pagament. Hi havia tres passos de barca per anar d’una banda a l’altra de l’Ebre, sense comptar el de l’Illa de Buda i el de l’illa de Gràcia. Els passos de barca eren un servei que havia funcionat sense interrupció des de l’any 1849 i només les tempestes i el fort vent de mestral l’havien pogut aturar.

Lo Passador compta amb dos carrils per a cotxes, un per cada sentit, un carril per a bicicletes  i una zona de descans al llarg dels seus 250 metres de longitud. Té un acurat disseny, amable i ben integrat en l’entorn paisatgístic. Per la nit s’il·lumina i crea un bell reflex a les aigües del riu.

Lo Passador Sant Jaume d'Enveja