Per Sant Pere, tots a l’Illa de Buda

Romeria de Sant Pere

Per Sant Pere tots anem en romeria a Buda. És una portunitat única per conèixer aquest indret fantàstic, l’entrada del qual és restringuida durant la resta de l’any.

El proper dia 3 de Juliol, se celebrarà la romeria a l’Ermita de Sant Pere Màrtir a l’Illa de Buda. Un moment únic on podem visitar un dels indrets més emblemàtics del nostre municipi i conèixer de primera mà la fauna i flora de l’Illa.

L’entrada a l’Illa de Buda en romeria serà a les 11:30 h del matí i l’única manera d’accedir-hi serà a peu, en bicicleta o amb carro.

L’Illa de Buda és una illa maritimofluvial situada a l’extrem oriental del Delta  de l’Ebre, que pertany al municipi de Sant Jaume d’Enveja. Bona part de l’Illa de Buda, juntament amb el riu Migjorn, conformen la zona humida anomenada l’Illa de Buda i riu Migjorn.

romeria sant pere

romeria sant Pere

Ermita de Buda

romeria

 

Val la pena descobrir la gran varietat d’ambients naturals que l’envolten: arrossars, platges, eucaliptus i les llacunes dels calaixos anomentats Calaix Gran i Calaix de Mar, on la vegetació està formada per canyissars, bogars i jonqueres. També s’hi poden veure cavalls que procedeixen de la regió francesa de la Camarga.

©Mertxe Alarcón

buda

 

Romeria Illa de Buda

Per al mateix dia hi ha preparada la Ruta de l’Angula, Aquest any la Ruta s’iniciarà al Sifó de Buda ( antic pas de barca) fins a l’Ermita de Buda.

Per poder realitzar la Ruta de l’Angula us podeu inscriure a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja.

ruta de l'angula

Per arrodonir un cap de setmana complet, acampada a la platja de Migjorn amb diferents activitats; futbol, voleibol, tennis… I a les 23:00 h música i festa rodejats dels estels i la mar.

Acampada migjorn