Tots a l’Illa de Buda

Aquest diumenge dia 9 de juliol, com tots els anys per Sant Pere, s’organitza una romeria a l’Illa de Buda. Una oportunitat única per conèixer l’illa més gran de Catalunya, un indret fantàstic envoltat de misteri, ocells, arròs eucaliptus i cavalls.

Romeria Illa de Buda

L’entrada a l’Illa de Buda en romeria serà a les 11:45 h del matí i l’única manera d’accedir-hi serà a peu, en bicicleta o amb carro.

La vegetació de l’illa està formada per canyissars, bogars i jonqueres. Val la pena descobrir aquest indret màgic i la gran varietat d’ambients naturals que l’envolten: arrosars, platges, eucaliptus i les llacunes dels calaixos anomentas Calaix Gran i Calaix de Mar.

 

 

illa de buda

illa de buda

illa de buda

 

ILLA DE BUDA

 

Per al mateix dia hi ha preparada la Ruta de l’Angula, un passeig de 14 km seguint l’antic camí de sirga, la sortida s’iniciarà al Sifò de Buda (antic pas de barca) fins a l’Ermita de Buda.

Illa de Buda

illa de buda

 

illa de buda

illa de buda

 

Aquesta ruta que recorre el tram final de l’Ebre, escenari de l’extraordinària gesta d’aquesta espècie que desova al mar dels Sargassos i que les seves cries recorren prop de 4.000 Kilòmetres fins arribar a Europa. El seu inmens repte és fer-se adultes a les aigües dolces i salades de les desembocadures dels grans rius com ara l’Ebre.

buda

Per poder realitzar la Ruta de l’Angula us podeu inscriure a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja.

Per gaudir d’un cap se setmana complet, el dissabte dia 8 de juliol acampada a la platja de Migjorn, amb música i festa rodejats dels estels i la mar organitzat pel xiringuito “Budamar”.

CARTELL ROMERIA