Visitem una barraca

El Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta de l’Ebre està dins del nucli de Sant Jaume d’Enveja i permet fer un recorregut històric i cultural de l’arquitectura popular, mil·lenària i singular, que ha esdevingut un dels símbols del Delta. Pretén així, conservar, valorar i difondre com vivien els nostres avantpassat, una forma de vida dura i humil, però d’acord amb la natura.

Centre d'Interpretació de BarraquesCentre d'Interpretació de BarraquesCentre d'Interpretació de BarraquesCentre d'Interpretació de Barraques

Aquest petit museu mostra una exposició sobre la vida, el treball i l’habitatge dels primers pobladors del Delta. Les barraques eren construccions senzilles, resistents i funcionals, que guardaven un gran equilibri ambiental i paisatgístic amb l’entorn natural del Delta.

Són construccions típiques fetes amb els elements que la natura els oferia, canyes, fang i borró. Hi podreu veure maquetes d’antigues barraques, fotografies, saber com es feien i quina mena d’usos tenien i apropar-vos a un sistema de vida totalment adaptat a l’entorn.

Centre d'Interpretació de les BarraquesMobiliari tradicional. Barraca

Estris tradicionals de pescacentre d'interpretacio de les barraques

Al mateix centre hi trobareu una  barraca construïda de la manera tradicional on podreu reviure’n la història i conèixer de primera mà com eren les barraques, com estaven a equipades, els mobles, els estris i els costums d’aquella època.

centre-interpretacio-barraques-delta-logo

Adreça: Carrer Carles I, 22
43877 SANT JAUME D’ENVEJA
Telèfon: 977 468 175
Lloc web: santjaume.ebrecode.com
info@santjaumeturisme.cat

Horari:
Dissabtes, diumenges i festius de 10h a 14 h fins al 13 de setembre.

Drets d’entrada: De pagament
Accessibilitat discapacitats: Sí.