La gola de Migjorn

La ruta fins a Migjorn és ideal per famílies, una forma magnífica de gaudir del paisatge i de l’àmplia platja de Migjorn. El destí final és la gola de Migjorn, una de les antigues desembocadures del riu Ebre, actualment obstruïda per una barrera de sediments. Aquesta s’obre a l’hivern per tal que l’angula entri riu amunt. Migjorn està situada enfront de l’Illa de Buda i forma una extensa platja equipada amb un xiringuito, el Buda Mar, que és obert durant tot l’estiu. Molt a prop es pot visitar la llacuna de l’Alfacada i la Finca del Violí. Es tracta d’una àrea de gran interès natural i un magnífic punt d’observació de la gran varietat d’aus que viuen al Delta de l’Ebre.

El Mirador

Allà mateix hi trobem el Mirador de Migjorn, un observatori privilegiat del Delta des d’on s’obté una perspectiva única de tot el territori i les millors vistes de la llacuna de l’Alfacada i de l’Illa de Buda. Les característiques i l’alçada del Mirador el converteixen en lloc perfecte per a l’observació de les nombroses especies d’aus que hi habiten i que sobrevolen el lloc anant i tornant de l’Illa de Buda a la llacuna de l’Alfacada.

Mirador Migjorn amb Cavall
Detall Mirador de Migjorn

La Finca del Violí

Finca del Violí

Un cop a Migjorn es pot accedir a la Finca del Violí per contemplar uns aiguamolls recuperats i una gran colònia d’aus. Aquest espai natural amb una superfície de 63’5 hectàrees era una antiga zona humida que formava part de la llacuna de l’Alfacada i que va ser dessecada per convertir-la en arrossars.

Ara hi trobareu diverses llacunes, una zona d’aiguamolls, camins per recòrrer la zona, un mirador, un observatori ornitològic tancat i itineraris dissenyats per gaudir de les aus i del paisatge.

Finca del Violí
Finca del Violí
Finca del Violí

Budamar, el xiringuito

La platja de Migjorn compta amb el xiringuito Budamar, un lloc perfecte per fer l’aperitiu, prendre un refresc o asseure’s a dinar durant un dia de platja. Els llits balinesos que hi ha davant en són el complement perfecte. Fet de fusta i molt de glamour, el Budamar s’ha convertit en una atracció més de Migjorn.

Xiringuito Budamar