Els 10 imprescindibles de Sant Jaume

1 - Una de les experiències més gratificants és matinar per contemplar la sortida de sol des de la platja de Migjorn. Espectacle assegurat.

2 - La bicicleta és l'aliat perfecte per fer la via verda fins a la desembocadura. Són 14 kilòmetres de passeig que té com a final la gola de Migjorn i l'Illa de Buda. Una camí ple de paisatges sorprenents.

3 - L'arròs és l'ingredient imprescindible de la cuina deltaica. Qui es pot resistir a una bona paella o un arròs amb ànec degustat al cor del Delta? L'heu de tastar.

Balada

4 - Amb l'arribada de la primavera el delta queda del tot anegat, es deixen anar les aigües que ompliran els arrossars. Tot està a punt per a la sembra. Veniu a veure com el delta es converteix en un immens mirall

5 - La sensació de banyar-se a les platges gairebé desertes del Migjorn, el Serrallo i la Platjola és impagable, us hi apunteu?

Flamencs Migjorn

6 - Durant tot l'any, i en especial a la primavera i a la tardor, al Delta de l'Ebre hi ha milers d'aus. Un dels millors punts d'observació és el mirador de Migjorn, on us podreu meravellar amb aquest espectacle únic.

7 - Us imagineu trepitjar el sòl fangós de l'arrossar? Sentir l'olor de l'arròs? Contemplar de prop l'espiga madura? Ara és possible experimentar aquestes sensacions entrant a l'arrossar interactiu de Sant Jaume. Al passeig fluvial.

Centre Interpretació Barraques

8 - Les barraques eren els habitatges tradicionals del delta, fetes amb fang, palla i borró. Si voleu saber com es construien, com s'hi vivia, si encara se'n fan... heu de fer una visita al Centre d'Interpretació de les Barraques.

9 - Hi ha dos moments crucials a la vida del Delta de l'Ebre, la primavera, moment en que se sembra l'arrròs i la tardor, quan se sega. Si voleu reviure com eren les feines tradicionals del camp, cal que vingueu a les festes de la Plantada i de la Sega

Posta de sol Lo Passador

10 - Què millor que acomiadar el dia amb una posta de sol impressionant, un dels millor indrets per fer-ho és al pont Lo Passador.