L'Arrossar Interactiu, una experiència única

Us imagineu trepitjar el sòl fangós de l’arrossar? Sentir l’olor de l’arròs? Contemplar de prop l’espiga madura? Ara és possible experimentar aquestes sensacions entrant a l’arrossar interactiu de Sant Jaume. Al passeig fluvial.

Molta gent quan arriba el Delta de l’Ebre sent curiositat d’experimentar la sensació de trepitjar un camp d’arròs, de sentir el fang suau entre els dits dels peus, mantenir l’equilibri mentre es camina per l’aigua envoltat per les espigues verdes d’aquest cereal tan apreciat a la cuina deltaica.

Per això, ja fa uns quants anys a Sant Jaume es va decidir fer possible aquesta experiència. En un indret molt bonic a prop del poble es va habilitar un arrossar de dimensions reduïdes en el qual s’hi pot entrar a través d’una pasarel·la de fusta. D’aquesta manera també es pot contemplar els canvis de color i aspecte que té l’arròs durant tot el seu cicle, de la plantada a la sega.

Precisament en aquest arrossar és on té lloc la Festa de la Plantada, quan els plantadors venen amb les garbes i a mà de forma molt laboriosa les van plantant dins del fang. Uns mesos més tard, tindrà lloc la Festa de la Sega i amb la falç se segarà l’arròs madur.

L’entrada a l’arrossar és lliure