2 d’octubre, Festa de la Sega!

En el marc de les Jornades del Cultiu Tradicional de l’Arròs, el primer diumenge d’octubre, a Sant Jaume, celebrem la Festa de la Sega. Una jornada d’activitats populars al voltant de l’arròs, on coneixerem -i podrem experimentar- com realitzaven les faenes de la sega els nostres avantpassats.

La jornada començarà amb la trobada dels segadors, l’Associació de Jota Sarabastall i la Rondalla de Joseret al Pont lo Passador, on desfilaran en rua fins al “tros”.

A les 11:00h començarà la Sega de l’arrós on podrem veure de primera mà com realitzaven antigament aquesta feina tan pesada. Durant la faena de la sega, el grup de Jota Sarabastall i la rondalla de Joseret ens amenitzaran amb cants i balls i jotes improvisades.

Un petit descans i “Cigarret” dels segadors i repartiment de típic panoli i barreja per a tot el públic assistent a càrrec de l’Associació de Dones de Sant Jaume.

Com tots els anys després del “Cigarret” dels segadors el públic assistent podrà entrar a l’arrossar i amb l’ajuda dels segadors els ensenyaran a segar com es feia antigament.

Garbes dalt del carro i desfilada fins a l’era ubicada baix el pont Lo Passador per acabar la festa de la sega amb demostració de batre a pota, solejar, ventar i ensacar l’arròs com antigament es feia.

I per acabar la festa, Concurs El teu pes en arròs i degustació d’arròs gentilesa de la Càmara Arrossera del Montsià.

T’esperem el dia 2 d’octubre a Sant Jaume d’Enveja!