3 juliol, Romeria de Sant Pere a l’Illa de Buda

Romeria de Sant Pere

Aquest diumenge Sant Jaume d’Enveja realitzarà la seva tradicional romeria amb motiu de Sant Pere fins a l’Illa de Buda.

Val la pena descobrir la gran varietat d’ambients naturals que l’envolten: arrossars, platges, eucaliptus i les llacunes dels calaixos anomenats Calaix Gran i Calaix de Mar, on la vegetació està formada per canyissars, bogars i jonqueres. També s’hi poden veure cavalls que procedeixen de la regió francesa de la Camarga.

Illa de Buda Delta de l'Ebre Sant Jaume d'Enveja
Illa de Buda Delta de l'Ebre Sant Jaume d'Enveja

L’entrada a l’Illa de Buda en romeria serà de les 10:00 h a les 13:00 h del matí i l’única manera d’accedir-hi serà a peu, amb bicicleta o tren turístic. Per poder entrar s’ha de fer un donatiu de 3 €. Aquests diners aniran destinats a la millora dels espais de l’Illa de Buda.

També el mateix dia hi ha preparada una caminada a les 9:30 h, una excursió a peu amb l’agrupació de caminadors d’ Els Muntells que s’iniciarà a la Finca d’El Violí fins a l’Ermita de Buda. Una altra opció diferent per entrar a l’Illa.

Per poder fer la caminada us podeu inscriure a l’oficina de turisme en horari de 10 h a 14 h o al telèfon 977.46.81.65.

Durant tot el matí hi haurà diferents activitats com exposicions, tallers d’artesania i jocs tradicionals commemorant les Festes tradicionals de l’Illa en honor a Sant Pere.

Amb aquest esdeveniment recordem els antics colons que treballaven el cultiu de l’arròs dins l’Illa.